2022

2022, 5 september 

Et Internationalt litteraturreview af intimate partner homicide (IPH) og intimate partner violence (IPV) og en analyse af domsafsigelser i danske drabssager.

Af Camilla Johanne Clemmensen, Ditte Bjerregaard, Karen Agerholm Bjerre Basse, Rikke Stokholm Johannesen, Runa Sofie Svane Quist & Sofie Bøgeholdt Petersen.

Hent din rapport her 

2022, 4 september 

Voldens nye ansigt – hvem dræber kvinder? 

Artikel i POV International

Af Kristian Paris og Ditte Bjerregaard

 

 

 

CV 2022

Årsrapport 2022

2022, 29 december ”Lev med det”

Om opera og partnervold på DR P1. Lyt med her

“Kvinderne, der kunne reddes”

af Astrid Plum i Føljeton d. 9.12.2022

“Læsningen er ikke rar, men den er heller ikke overraskende. I en ny analyse kunne ngo’en Center for Magtanalyse, der står bag danmarkskortet, konkludere, at jalousi er den primære årsag til, at kvinder bliver myrdet, baseret på en kortlægning af de 240 kvindedrab begået i Danmark i perioden 2000-2021.” 

2022, 5 december

Ny analyse af danske femicides. Analysen er baseret på en kortlægning af 240 femicides mellem 2000-2021.
Analysen viser blandt andet at jalousi er den primære årsag til drab på kvinder i Danmark. Hent analysen her

2022, 3 oktober

Debatindlæg  i POV International

Vi skriver om hvad sker der, når vi – organisationerne, der arbejder på at forebygge vold – udfordres i at udføre arbejdet på grund af manglende økonomiske ressourcer.

2022, 16.3
Artikel i Nordjysk ”Tag kvinders utryghed alvorligt” af Anna Vigsø, Cecilie Kramer og Ditte Bjerregaard

 

 

 

 

 

 

 

 

2022, 9.3 på 24syv

I anledningen af kvindernes internationale kampdag sætter vi fokus på vold mod kvinder. Ditte Bjerregaard er i studiet og fortæller om sammenhængen mellem vold og magt. Vi taler om hvornår magt bliver til vold, om vold i et kønsperspektiv og om strukturerne bag fysisk og psykisk vold.

 

 


https://24syv.dk/episode/nar-magt-bliver-til-vold-med-ditte-bjerregaard

2022, 21.2 Zetland
Zetland bragte et vigtigt bidrag til samtalen om mænds vold og drab på kvinder. I artiklen har Selin Türker interviewet Ditte Bjerregaard og spurgt ind til nogle af de ting der lå forud for det drabsforsøg en mand udsatte hende for.  I Center for Magtanalyse taler vi om den vold, vi har mærket på egne kroppe, men vi mangler stadig at få dem, der udøver volden, på banen. 

  

2022, 17.1 Artikel i Nordjyske Avis

“Det er på tide, at vi taler om vold”. Sådan lyder den første artikel fra vores lokalafdeling i Aalborg. Læs den her 

 

 

 

 

Skrevet af Anna Vigsø Pedersen, Anna Krogh Cecilie Kramer og Ditte Bjerregaard

2021, 25. november
Den 25. november 2021 udgav vi vores første litteraturreview. Læs det her

2021, 25 november

 International Dag for Bekæmpelse af Vold mod Kvinder, skrev vi en artikel til POV International, hvor vi sætter fokus på begrebet femicide og problematiserer den manglende danske forskning på området:  
Læs artiklen her

Borgerforslaget blev lagt op d 8 marts og fik 50.000 støtter på 8 dage. 
Vi støtter op om borgerforslaget “ophæv tjenestemandsreformen fra 1969 – skab ligestilling mellem offentlige faggrupper” og er medstiller sammen med de berørte faggrupper.  Vi står sammen med sygeplejersker, socialrådgivere, jordmødre og pædagoger om at sige stop til politikerne som opretholder en reform fra 1969 som den dag i dag, stadigvæk skaber strukturel undertrykkelse hos ovennævnte faggrupper i form af løn ulighed og sexisme. Vi mener at ulighed er vold og tjenestemandsreformen er endnu et gennemgribende eksempel på strukturel ulighed i Danmark som sygeplejersker, jordmødre, socialrådgivere og pædagoger er underlagt.   Vi opfordrer vores følgere til at underskrive og støtte op om at bryde med den politiske skabte reform fra 1969 og derved bryde med strukturel uligeløn og strukturel sexisme. 

https://www.borgerforslag.dk/se-og-stoet-forslag/?Id=FT-07299

#Slutmed1969

 

Vi har en klumme med i ALT.dk. Klummen er en kommentar til den seneste tids Brian Mørk og Naser Khader-show og #dajegsagdefra.

Igennem begrebet fawning tager medstifter af foreningen, Ditte Bjerregaard, fat i, hvorfor man ikke altid kan sige fra, når man udsættes for vold, og viser hvordan ikke-fysiske former for modstand, også er modstand.

2021, 20. september

Læserbrev i Information Der er nu to krænkere i din regering, Mette Frederiksen. Det valg bør du genoverveje” af Anna My, Anna Bernsen, Ditte Bjerregaard, Emilie Blendstrup og Minna Katz

 

 

2021, 19. marts
Af Chris Poole og Ditte Bjerregaard har et bidrag med i Politiken i dag. 

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er IMG_4777-1.jpg

2021,  8 marts

Konference: STOP vold mod kvinder!Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Skaermbillede-2021-03-04-kl.-16.51.49-1024x536.pngCenter for Magtanalyse, Danner, Afro Danish Collective, Feminisme for Børn, Kvinder gør modstand, Københavns Unge Feminister, DareGender og Mangfold har inviteret aktivister, eksperter og politikere med på Kvindernes Kampdag. 

Hvor: Online. Tilmelding til konferencen skal ske via e-mail Stopvoldmodkvinder@gmail.com
Hvornår: 8. marts 2021 kl. 13.00-16.00

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Skaermbillede-2021-03-04-kl.-16.56.22-713x1024.png

 

2021, 8 marts
“Kvinder bliver udsat for vold, fordi de er kvinder”
Artikel i ALT.dk https://www.alt.dk/artikler/ditte-bjerregaard-vold-kvinder-ligestilling

I forbindelse med 8. marts og Kvindernes Internationale Kampdag har ALT.dk lavet artikelserien og kampagnen: “Vi taler højt om vold – og håber, at du vil tale med”.

I artiklen taler Ditte Bjerregaard om sammenhænge mellem kønnet opdragelse, magt og den vold hun har været udsat for. Artiklen tager udgangspunkt i de styrker der findes i at kombinere praksisviden, forskning med aktivisme og nye tiltag til at stoppe volden.

2021, 21. maj

Den 21 maj 2021 konstituerede vi Center for Magtanalyse officielt med en bestyrelse. 

 

Ditte Bjerregaard gæstede Radio Ronkedors “Den gamle gris og feministen”. I podcastepisoden sætter hun ord på hvad vold er, og hvordan vi arbejder med voldsforebyggelse i foreningen Center for Magtanalyse. 

 

 

 

 

CV 2020

Årsrapport 2020

2020, 11 marts 

“#MeToo: Politisk jordbävning pågår i Danmark” Det svenske magasin Feministiske Perspektiver interviewer Ditte Bjerregaard om #MeToo og Danmark. Skrevet af journalist Julia Eriksson udgivet 

2020 Underskriftsindsamling: Stop vold mod kvinder og minoriteter i restaurationsbranchen. 

2020 Paneldebat om #MeToo.“Is Denmark an exception? #MeToo and Danish gender politics” Afholdt i Soho, Vesterbro af Menneskerettighedsorganisationen EuroMeds den d 26 september 

2020  Tal om Vold: Et tilbud for individuel sparring om vold.

2020, 24. august  Debatindlæg i Information 

Drop myten om den passive kvinde. Kvinder siger hver dag fra overfor voldelige mænd af Ditte Bjerregaard og Chris Poole på vegne af Kvinder gør Modstand!

2020 Samarbejde med “Kvinder gør Modstand!”

Center for Magtanalyse indgår i et samarbejde med konsulent i forebyggelse, Chris Poole og projektet ‘Kvinder gør Modstand’. Besøg hjemmesiden www.kvindergørmodstand.dk og doner dine fortællinger om modstand. 

 

 

 

 

 

 

 

 

2020 Roskilde Højskole: Talk om: Minoritetsperspektiver og fremtidsretninger 

2020  Copenhagen Pride, Debatpanel: Hvordan skaber man en queer opstarts virksomhed? Erfaringer fra tre queer startup

2020 Ungestyret. 

Paneldebat om ‘ung til ung’-projekter. En debat om unges position i det politiske, kreative, vidensformidlende og terapeutiske landskab. Lyt med her: https://heartbeats.dk/series/ungestyret-rapolitics/…

2020 Talk Town, Roskilde: Oplæg om Vold og heling

2020  Sankt Hans Båltale: Hvorfor hekseafbrændinger er symbolsk vold

2020 Center for Magtanalyse konstitueres som en almen forening med bestyrelse, frivillige og CVR nr.

2019  Mulernes Legatskole, 2.g: Oplæg om køn, hjernebiologi og myter om kønnede evner.

2019  Center for Magtanalyse stiftes i november på Nørrebro, København