I fællesskab heler vi fra volden
Skræddersyede Gruppeforløb: Støtte til Alle
Vi tror på, at støtte skal være tilgængelig for alle. Derfor tilbyder vi skræddersyede gruppeforløb, der imødekommer forskellige behov og oplevelser med vold. Uanset din baggrund eller situation, er vores mål at give dig et trygt rum, hvor du kan finde støtte og fællesskab.
Alle forløb centrerer sig om tre kerneprincipper: spejling, erfaring og viden. Vi anvender metoder som peer-to-peer, narrativ psykologi og response-based practice. Det betyder, at vi skaber et rum, hvor vi taler om fælles erfaringer og sikrer samtidig, at det er trygt og struktureret.
Praktisk
Gruppeforløbet strækker sig over otte uger, af to timers varighed pr. gang. I en gruppe, inviteres fire til seks personer ind til et forløb. Vi tilbyder fysiske grupper i København, Aalborg og Odense. Gruppeforløbet faciliteres af fagpersoner fra CFV, med fokus på viden om vold. Indholdet er en kombination af teori og praktiske øvelser.
Tilmelding via tilmeldingsformular længere nede på siden.
Efter din tilmelding kontakter vi dig, og snakker om forløbet og vores forventninger til hinanden. Grupperne er gratis, men har du mulighed for at være medlem af foreningen, støtter du vores generelle forebyggende arbejde. Medlemskaberne koster fra 100 kr. årligt.
*Forløbet kan og skal ikke erstatte psykologisk eller lægelig behandling.
Forældre
Vores gruppeforløb for forældre giver støtte og vejledning til dem, der har haft vold tæt på livet, mens de balancerer forældreskab. Grupperne tilbydes til henholdsvis mødre og fædre.
Kvinder
Gruppeforløbene åbner op for at kvinder kan bruge deres oplevelser som en ressource til at styrke ikke kun sig selv men også andre. Vores gruppeforløb er åbent for alle kvinder, der har været udsat for én eller flere former for vold – uanset alder og tidspunkt for volden.
Mænd
Vores gruppeforløb er åbent for alle mænd, der har været udsat for én eller flere former for vold – uanset alder og tidspunkt for volden.
Naturterapi
Naturbaserede tilbud har vist sig særligt gavnlige for voldsudsatte, og derfor tilbyder vi naturterapi i sommeren 2024.
Formålet er at introducere naturens helende kraft og give redskaber til brug under og efter rådgivning. Målet er at integrere naturen i brugernes egenomsorg og livskvalitet.
Tilbuddet baseres på naturterapi som Shinrin-yoku (skovbadning), økosocialt arbejde og responsbaserede praksisser, som styrker værdighed og heling.
Sorggrupper
Workshops med inddragelse af sorgterapi
De kreative workshops kan bidrage med kunsten som et fælles-tredje til dialogen under og efter gruppeforløbet. Det fælles tredje kan skabe et trygt rum, hvor deltageren selv kan bestemme i hvilket tempo, vedkommende føler sig klar til at fortælle om sin egen sorg og erfaringer i den sanselige dialog med gruppen.
Baseret på forskning af VTS, SL og VT og mental sundhed, har det vist sig særligt gavnligt, at kreative workshops med kunst som et dialogisk redskab kan åbne op for det manglende sprog for (kompliceret) sorg og oplevelsen af at miste sig selv efter volden.
Hvem er vi?
Vi er en gruppe fagpersoner, der arbejder for at forbygge vold, og udbrede viden og talen om vold i samfundet.
Hvad laver vi?
Vi laver bl.a. gruppeforløb til voksne som har været udsat for vold, forløb til personer, som arbejder med vold.
Online gruppeforløb
Fredag d. 20. September kl. 10-12
Fredag d. 27. September kl. 10-12
Fredag d. 3 Oktober kl. 10-12
Fredag 11. Oktober kl. 10-12
OBS: Datoer for netværk kommer
Mandag. 23. September kl. 17-19
Mandag d. 30. September kl. 17-19
Mandag d. 7. Oktober kl. 17-19
Mandag d- 14. Oktober kl. 17-19
OBS: Datoer for netværk kommer
Næste gruppe i København
Prinsesse Charlottesgade 45, kl., 2200 Nørrebro
Gruppeforløb for voldsudsatte:
Gruppeforløb for voldsudsatte:
Næste gruppe i Aalborg
Valdemarsgade 34, kl., 9000 Aalborg
Gruppeforløb med opstart i oktober
Tirsdag d. 01 oktober kl. 11-13
Tirsdag d. 08 oktober kl. 11-13
Tirsdag d. 15 oktober kl. 11-13
Tirsdag d. 22 oktober kl. 11-13
Tirsdag d. 29 oktober kl. 11-13
Tirsdag d. 05 november kl. 11-13
Tirsdag d. 12 november kl. 11-13
Tirsdag d. 19 november kl. 11-13