Hos Center for Voldsforebyggelse tilbyder vi foredrag, workshops & undervisning.

Mini-uddannelse for fagpersoner

Kort og godt om kurset

Projektets undervisere inviterer holdet igennem viden om vold, konkrete metoder til forebyggelse af vold og heling efter vold – også til fagpersoner. Du kan forvente at lære mere om et nyt voldsbegreb, herunder hvordan volden findes på forskellige niveauer i samfundet og hvordan den strukturelle vold påvirker de fleste mennesker forskelligt. Kurset tager afsæt i en intersektionel tilgang til magt, for at forstå hvordan volden er dynamisk og rammer minoritetspositioner, f.eks. kønnede minoriteter. Der vil blive sendte læsning til deltagerne før hver kursusgang. Vi vil særligt dykke ned i, hvordan man som bystander, pårørende eller udsat position kan støtte sig selv eller andre.

Kurset varer i alt seks timer fordelt på to datoer.  Det er gratis for medlemmer. Du kan melde dig ind her eller udfyld e-mail formularen længere ned på siden 

Tilbud til uddannelsesintitutioner

Pris & booking

Vi besøger skoler i hele landet. Startprisen er 3.400 kr. pr. undervisningstime. Ved booking af flere oplæg reduceres prisen pr. oplæg. Book oplæg i formularen nederst på siden.

Vi tilbyder flere forskellige oplæg som kan tilpasses jeg skole, gymnasium eller erhvervsskole.

Vold i kæreste- & vennerelationer

De fleste mennesker vil på et eller andet tidspunkt i deres liv være vidne til, blive udsat for eller udøve vold. Derfor er det vigtigt, at vi taler om hvordan volden starter og hvad der skal til for at forebygge den, eller afbryde den, hvis den udvikler sig. I alt varer oplægget 90 minutter, altså 2 gange 45 minutter eksklusiv pause.

  • Med dette oplæg underviser vi elever i konkrete voldsforebyggende metoder både som bystander men også hvis de selv skulle blive udsat for vold i en nær relation. 

  • Eleverne vil blandt andet lære om ‘voldstrappen’, ‘lovebombning’, og psykisk vold.

Trivsels- & voldsforebyggende undervisning

Dette oplæg tager afsæt i en stigende tendens til implicitte og eksplicitte voldsformer, der særligt rammer unge. Billeddeling uden samtykke, seksuel chikane, grænseoverskridende adfærd og vold i hjemmet, for at nævne nogle aktuelle problemstillinger.

Trivselsundervisningen tager afsæt i at opbygge værktøjskasser med forståelse for magtforhold, grænser, samtykkebaseret kommunikation og fællesskab.

Særligt i folkeskolesegmentet har vi identificeret en manglende undervisning med fokus på voldsfaglig viden samt fællesskaber, der giver de enkelte elever stærke netværk, hvor de, med udgangspunkt i deres egne livspositioner, kan have samtaler om, hvad vold er og på den måde være med til at forebygge vold i alle dens former, før den sker. 

I samarbejde med både klassen og klasselærer arbejder vi på at samskabe nye måder at tale om fællesskab og samvær på.

Vi tilbyder oplæg, workshops og mange forskellige former for interaktiv undervisning, som for eksempel performanceteater og anonyme postkasser, hvor alle spørgsmål bydes velkomne og hvor vi inviterer klassen til at indgå i dialog. 

Det anbefales at der minimum bookes en dobbeltleksion.

Køn, krop & seksualitet

Igennem oplæg om køn, krop og seksualitet sætter vi fokus på, hvordan normer har udviklet sig over tid, og undersøger sammen hvordan disse påvirker eleverne. Oplægget handler også om at forstå sammenhængen mellem krop og sind. 

Oplæg om CFV’s Femicide Watch

kort af femicide
Baggrund

I 2021 startede Center for Voldsforebyggelses indsatsen: Femicide Watch Danmark, med det formål at monitorere og analysere drab på kvinder. I gennemsnit dræbes 11 kvinder om året af en partner, ekspartner, et familiemedlem, en anden kendt relation eller en fremmed gerningsperson. Organisationen har kortlagt 309 drab på kvinder siden 2000, og indhenter løbende aktindsigter. På baggrund af det hidtil største datasæt om drab i Danmark afholder Center for Voldsforebyggelse foredrag med viden fra indsatsen og deler værktøjer til at spotte den tidlige vold og forebyggelse af drab.

Pris og booking

Vi besøger skoler i hele landet. Startprisen er 3.400 kr. pr. undervisningstime. Ved booking af flere oplæg reduceres prisen pr. oplæg.

For bookning udfyld e-mail formualeren længere nede på siden.

Book et kursus

Hvilket kursus vil du gerne booke

7 + 13 =