Vi er et netværk fordelt på tre lokalafdelinger i København, Aalborg og Odense.
Center for Voldsforebyggelse blev stiftet i 2019 af Ditte Bjerregaard og har base i København, Aalborg og Odense. Organisationen består af eksperter inden for forskellige fagområder som antropologi, psykologi, kriminologi og flere andre. Denne tværfaglige tilgang hjælper med at forstå og tackle vold og ulighed både på individuelt og samfundsmæssigt niveau.
Målgrupper
Har du været udsat for vold?
- Er du pårørende til en voldsudsat?
- Har du en dobbeltrolle i volden som både udsat og udøver?
- Vil du lære at forebygge vold?
Så er du vores målgruppe.
Vores støtte, hvad enten det drejer sig om at tale om din situation som voldsudsat eller om at lære at forebygge vold gennem undervisning, har det samme udgangspunkt!
Vi er eksperter i voldsforebyggelse. Vi samler viden i fællesskab for at forebygge vold.
Metoder & forandringsstrategi
I CFV arbejder vi med anerkendt forskning i det forebyggende arbejde – men vi inddrager viden fra støttegrupperne og udvikler og udgiver egen viden, direkte fra målgrupperne.
Vi bruger denne viden, når vi uddanner og træner fagfolk, voldsudsatte, eksperter og studerende.
Dybdegående Ekspertise og Praksisnær Forskning i Voldsforebyggelse
Center for Magtanalyse stiftes
I 2019 blev Center for Magtanalyse stiftet på Nørrebro, med det fokus at afdække volden i samfundet, og hjælpe voldsudsatte med at komme videre fra volden igennem gruppeforløb.
Center for Magtanalyse konstitueres som almen forening
I 2020 konstitueres Center for Magtanalyse, det betyder at det bliver en almen forening med bestyrelse, frivillige og et cvr. nr.
Tal om vold opstartes
I 2020 bliver Tal om Vold opstartet. Tal om vold fokus er på at lave gruppeforløb til voldsudsatte. I dag udbydes der bl.a. gruppeforløb til mødre, fædre og pårørende.
Femicide Watch startes
I 2021 bliver Center for Magtanalyses initativ Femicide watch opstartet. Femicide Watch initativet er det eneste i Danmark som monitorerer kvindedrab, og analysere på hvordan de kan forebygges. Initativet bliver startet på baggrund af erfaringer fra andre lande hvor monitoreringen af kvindedrab er med til at forebygge drab.
CFV Nord stiftes
I slutningen af 2021 blev CFV Nord stiftet. Her var den nuværende leder af CFV Nord Cecilie Kramer, en af drivkrafterne bag arbejdet om at opstarte CFV’s Nord afdeling. I 2024 fik CFV Nord lokaler i Aalborg, som man altid er velkomne til at besøge. Du kan finde adressen og mere information om CFV Nord her
CFV Fyn stiftes
I 2023 kom CFV’s 3 lokalafdeling til udover CFV Nord og København. Fyn afdelingen blev til for at udbrede voldskendskabet på Fyn. De har bl.a. været med til Odense Pride, afholdt gruppeforløb og meget mere. Du kan læse mere om dem her
Center for Magtanalyse skifter navn til Center for Voldsforebyggelse
I november 2023 skifter Center for Magtanalyse navn til Center for Voldsforebyggelse. Navneskiftet var for bedre at kunne omfavne de 3 hovedinitativer som CFV arbejder med Tal om vold, Viden om vold og Femicide Watch
Politik for etisk mediedækning af voldsudsattes historier
Hver dag bliver vold og drab på mænd og kvinder dækket i medierne. Hos CFV mener vi at vold og drab ofte bliver sensionaliseret i medierne, og derfor har vi lavet en guide med anbefalinger til, hvordan man dækker voldsudsattes historier.
Læs vores politik her
Center for Voldsforebyggelse arbejder med seks verdensmål
I CFV arbejder alle medarbejdere aktivt med verdensmålene i alle indsats for at forebygge vold og drab, og integrerer dem i projektudførsler. Samlet set anvendes verdensmålene som en ramme for at guide vores arbejde og sikre, at indsatserne ikke kun fokuserer på at løse specifikke problemer, men også bidrager til bredere globale mål om sundhed, uddannelse, ligestilling, retfærdighed og internationalt samarbejde.
Sundhed og trivsel
Volds- og drabsforebyggelse bidrager direkte til fysisk og psykisk sundhed og trivsel. Ved at reducere vold og drab beskytter man mennesker mod traumatiske oplevelser, som kan have livslange konsekvenser for deres helbred. Forebyggende indsatser fremmer derfor generel sundhed og trivsel i samfundet.
Kvalitetsuddannelser
Kvalitetsuddannelse spiller en central rolle i at forebygge vold og drab, især gennem undervisning i konflikthåndtering, ligestilling og respekt for menneskerettigheder. Uddannelsesprogrammer, der inkluderer disse emner, kan hjælpe med at nedbryde kulturelle normer, der accepterer vold, og dermed bidrage til at forhindre fremtidige voldshandlinger
Ligestilling imellem kønnene
Vold mod kvinder er en manifestation af ulighed mellem kønnene. Ved at fokusere på at forebygge vold og drab mod kvinder adresserer man direkte de strukturelle uligheder, der fører til denne vold. Fremme af ligestilling og kvinders rettigheder er derfor en kernekomponent i voldsforebyggende arbejde.
Mindre ulighed
Uligheder i samfundet kan forværre risikoen for vold og drab, især for marginaliserede grupper. Voldsforebyggelse bidrager til at reducere disse uligheder ved at sikre, at alle har lige adgang til beskyttelse og retfærdighed, uanset deres baggrund, køn eller sociale status.
Fred & retfærdighed & stærke institutioner
Demokratiske og retfærdige institutioner er afgørende for at forebygge vold og drab. Når retssystemet og andre offentlige institutioner arbejder sammen for at beskytte borgerne og håndhæve loven, skabes et samfund, hvor vold ikke tolereres. Dette mål fremmer fredelige og inkluderende samfund og støtter opbygningen af robuste institutioner, der kan håndtere og forebygge vold.
Partnerskab for handling
Samarbejde på tværs af sektorer og landegrænser er afgørende for effektiv voldsforebyggelse. Partnerskaber mellem regeringer, NGO’er, private virksomheder og internationale organisationer sikrer en koordineret indsats, der maksimerer ressourcerne og ekspertisen, hvilket er nødvendigt for at reducere vold og drab på globalt plan.
Nye måder at tale om vold på
“Vi betragter vold som et samfundsproblem og ikke som et problem for det enkelte individ.”
Vi erkender, at fysisk vold ofte er forbundet med diskrimination, hvilket indebærer, at personer, der har været udsat for fysisk vold, typisk også har oplevet sproglige voldsformer som diskrimination. Derfor behandler vi diskrimination og psykiske voldsformer på lige fod med fysiske voldsfomer.
Som medlem af foreningen får du redskaber til at forebygge vold. Sammen skaber vi den samfundsmæssige forandring, der er nødvendig for at forebygge vold.
CFV’s organisatoriske metoder afspejler organisationens vilje til at modarbejde alle former for vold.
Vi udvikler politik i samarbejde med dem, der har brug for forandring. Vi taler med politikerne, inddrager ekspertviden og formidler erfaringer fra personer, der har oplevet vold. Denne viden anvender vi til at udforme målrettede handlingsplaner og uddanne deltagere, fagfolk og studerende. Vi fokuserer på at omforme negative erfaringer til stærk, inkluderende politik mod mistrivsel.
Derfor er organisationens indsatser struktureret omkring tre tilbud som et præventivt, primært voldsforebyggende arbejde. På denne måde arbejder CFV målrettet på at bryde den generationelle vold.